Awareness training
Vaak wordt gezegd dat de mens de zwakste schakel binnen de keten van cybersecurity is.
Daar zijn wij het niet mee eens, de mens kan – met de juiste training en middelen – juist ook de meest krachtige bescherming en signalering bieden.
Door ze bewust te maken van de risico’s en gevaren en daaraan een oplossing te verbinden kan er met een effectieve awareness training worden gezorgd dat de human firewall de beste bescherming is die uw organisatie heeft.
Hoe werkt een awareness training?
Een goede en effectieve awareness training is geen one size fits all oplossing die met één druk op de knop actief wordt en resultaat biedt.
Om het meeste resultaat te leveren stellen we samen met u een campagne op over een langere periode waarin een planning wordt uitgestippeld om mensen stap voor stap bewuster te laten worden van de risico’s en ook hun verantwoordelijkheden hierin.
Door de korte trainingen uit te smeren over een langere periode wordt het voor mensen behapbaar en zit het niet teveel in de weg in hun, vaak al drukke, schema en verantwoordelijkheden.
Humor
Deze trainingen zijn niet effectief als ze inhoudelijk alleen angsten willen overbrengen, wij geloven erin dat een gezonde dosis humor in deze trainingen ervoor zorgt dat de boodschap beter overkomt maar ook dat het voor mensen nét ietsje leuker is om deze trainingen te doorlopen.
Vaak zijn deze trainingen niet alleen tekstueel, maar ook voorzien van meer dan 100 korte informatieve video’s die zijn ontwikkeld door professionals uit de TV- & film-industrie.
Rapportage
Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat de effectiviteit van de trainingen is op uw organisatie, daarom bieden onze awareness trainingen complete en overzichtelijke rapportages zodat wij maar ook u belangrijke KPI’s kunt opstellen en volgen gedurende de trainingscampagnes.
Phishing tests
Desgewenst kunnen we de trainingen ook beginnen met een zogenaamde real-world phishing test.
Dat houdt in dat we zeer realistische maar toch ook herkenbare phishing berichten kunnen versturen waarin natuurlijk geen kwaadaardigheden zitten maar die wel hetzelfde effect hebben als echte phishing berichten, maar dan met directe feedback naar de gebruiker – als ze er intrappen – en rapportage.