Meetbaar voldoen aan normeringen?

Meetbaar voldoen aan normeringen?

Er is een breed scala aan normeringen waar je als organisatie aan moet kunnen voldoen, zoals bijvoorbeeld NEN7510, ISO27001, et cetera.

Met de komst van de NIS2-regelgeving wordt dit (mogelijk) nog verder uitgebreid en kunnen ook jouw klanten en/of leveranciers van jou gaan verlangen dat je bepaalde maatregelen aantoonbaar hebt genomen.
Met ons RiskGuardian-platform kun je jouw IT-omgeving(en) over de controls in deze normeringen leggen en aantonen dat je de maatregel hebt genomen, in stand houdt én controleert.

Deze metingen worden op verschillende niveaus uitgelegd, zodat jouw IT-mensen dit begrijpen maar ook een auditor én bevat ook informatie waarop de directie kan sturen.

Meer weten of benieuwd hoe we jouw organisatie kunnen verbeteren?

Hier kunnen we je bij helpen! We kunnen een risico analyse doen om in kaart te brengen waar de grootste risico’s zitten. Ook met de resultaten van een simulatie kunnen we altijd helpen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Meer artikelen

  • Meetbaar voldoen aan normeringen?
    Met het RiskGuardian-platform voldoe je aan normeringen zoals NEN7510 en ISO27001, en toon je maatregelen aan voor klanten, leveranciers en auditors.
  • Wachtwoorden hoeven niet meer te verlopen
    Wachtwoorden laten verlopen verhoogt niet de veiligheid, maar leidt juist tot zwakkere wachtwoorden. Ontdek waarom deze verouderde praktijk niet werkt.
  • 8% van de mensen veroorzaakt 80% van de security incidenten
    8% van de medewerkers veroorzaakt 80% van de security incidenten. Gericht trainen van deze groep kan de cyberveiligheid aanzienlijk verbeteren.
  • Aanvallers misbruiken Microsoft Sway in grootschalige campagne
    In een grootschalige phishing-campagne worden QR-codes die een gebruiker moeten verleiden om zijn of haar credentials te overhandigen gehost op een Microsoft Sway-webpagina. Hierdoor lijkt het alsof het een valide Microsoft-loginpagina is.
  • Kritieke kwetsbaarheid in Linux systemen gevonden
    In de veel gebruikte applicatie OpenSSH, die wordt gebruikt om onder andere veilige Secure Shell (SSH) verbindingen op te bouwen, is een kritieke kwetsbaarheid gevonden. Deze kwetsbaarheid wordt regreSSHion genoemd en is enorm risicovol omdat OpenSSH in vrijwel elke Linux-distributie zit en doordat SSH zeer veel gebruikt wordt.